Fort a/d Ham 2016

Fort bezet. protestactie A8-A9 van buurtschap Busch en Dam

Fort aan den Ham 2016

(van de voorzitter) Al weer een jaar voorbij.

Wat hebben wij het afgelopen jaar verbeterd op het Fort en opnieuw aangebracht?
Wij zijn verder gegaan met het opzetten en afwerken van de bergplaats en telegrafieruimte in de Poterne.

Eind april moet het ingericht zijn. De deuren zijn door ons zelf gemaakt. (na wat denkwerk).
Het glas is geplaatst in de ramen en boven in het klapraam van de nieuwe kozijnen voor de harmonicadeuren in de Poterne.

nieuwe telegrafistenruimte

Wat ook deze zomer gereed kwam zijn de buitennissen aan de westkant van het Fort. Hierin is gevestigd de Buitenprivaat, toilet en bergruimte. (Met dank aan Gamma Wormerveer)
Volgend jaar beginnen wij aan de oostkant met het plaatsen van de kozijnen en deuren voor de buitennissen.
Voor het jaar 2017, willen wij zoals gezegd de radio’s verplaatsen van ruimte 15, Bureel Commandant en voorraad kamer van het Fort, naar de Bergruimte en Telegrafieruimte, hierin willen wij wat tafels plaatsen met opbergruimte er onder (kasten en lade).

Wij zijn ook begonnen met het leeg halen van ruimte 17, Tweede Wereldoorlog, om deze weer op te knappen (betimmeren, schilderen en nieuwe stopcontacten). Als deze weer gereed is gaan wij deze samen met Luuk weer in richten met thema’s en diorama’s, over de aanvang, verloop en einde van de Tweede wereldoorlog in Nederland.

zoals in Fort bij Krommeniedijk

Ook staat er nog op het verlang lijstje, het maken van de vier harmonicadeuren in de Poterne. Het opknappen van onze entree, ontvangstruimte en Kantine.
Stangen voor het ophangen van de olielampen, buiten lantaarns, en het plaatsen van de ladders en overal het zelfde deur beslag. (krukken en scharnieren)

(Het plaatsen van een brug en het uitbaggeren van de Fort gracht). (Dit kunnen wij helaas niet alleen doen). Verder zijn wij bezig met het gewone onderhoud, zoals het schoon maken en schilderen het her indelen van de diverse ruimte, het buitengebeuren, onderhoud van de vegetatie, snoeien, gras, en bomen.

Het afgelopen jaar hebben wij weer wat bruidsparen gehad die foto’s wilden maken op en in het Fort, het tinnensoldaten gieten, het Romeins weekend, Startpunt van Fiets Rondje Stelling en de open zondagen. 

Al met al was het weer een fijn jaar.
Bij deze wensen wij alle die iets voor het Fort betekent, als vrijwilliger, donateur, jantje van alles.
Fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond Nieuwjaar.
Uw donatie voor 2017, kunt U weer overmaken op onze bankrekening. Zie onze website.

Bij voorbaat onze dank.

Roel Laffra.

Comments are closed.